Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Effektiviteten segerreceptet

Annons

- Vi har fått in pucken. Så enkelt är det, förklarar tränaren Timo Kuismin varför HSK, efter två raka förluster i serieupptakten, vunnit sina två senaste matcher.

Och det stort dessutom.

Tålamod har det också handlat om i matcherna:

- I början hade spelarna inte det i tre perioder. Men i de två senaste matcherna har de jobbat på hela tiden.

- Jag tycker att vi var det bästa laget också i de matcher vi förlorade. Vi hade spelet och vann skotten. Men då lyckades vi inte sätta våra chanser, tillägger Timo, som också tycker att han hittat rätt formationer, då både första- och andrafemman levererar.

Men det finns mer att ta ut:

- Andrafemman har inte fått sitt powerplay att stämma. När det fungerar blir den ännu giftigare.

Och i kväll ska HSK ta sin tredje raka seger när Alfta kommer på besök:

- Alfta är jättebra i anfallszon, men inte lika bra i egen zon. Därför gäller det att vända spelet snabbt och lyfta ut pucken ur egen zon, säger Timo när han ger segerreceptet.

Inför kvällens match finns dock frågetecken för de båda backarna Johan Strömberg och Jonas Magnusson. Johan har varit febersjuk och Jonas har problem med en axel.

- Men jag hoppas att båda kan spela. En av dem kan man kanske avvara men inte båda.

Klart är att det blir målvaktsbyte. Marcus Johansson är skadad, fick en hjärnskakning med tio minuter kvar av matchen mot Häradsbygden. Han ersätts av Mikael Lindqvist:

- Micke är hetast just nu. I den senaste juniormatchen släppte han bara in ett mål på 41 skott. Så jag tror på honom mot Alfta, säger Timo.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons