Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn fick BS på knä

Annons

Ingen har hymlat med förutsättningarna; dagens upplaga av Falu BS är ett lag för morgondagen.

Micke Olsson är förhoppningsvis en av de spelare som Falun får se utvecklas till en stjärna. För potentialen finns där, liksom de små finesserna, det syntes i går. Sen handlar det om att växa i uniformen.

- Jag ger mig själv godkänt, inte mer. Jag jobbade på i alla fall, recenserade han själv sin insats efter matchen mot Edsbyn.

Även om serien inte är färdig-spelad, kan det passa med en recension redan nu. Enligt Olsson motsvarar resultatet det mål man satt upp, medan spelet varit bättre än förväntat.

- Vi har ju spelat jämnt mot några av de tippade topplagen. Det här var egentligen den enda matchen där det blivit riktigt stora siffror.

Anledningen, enligt Micke Olsson, är just tränare och sportchef Sören Persson, som i dagarna kungjorde att han stannar i klubben till 2009.

- Han är väldigt kunnig generellt och vet hur alla de andra lagen spelar. Han har klart för sig vad han vill att vi ska göra och gör vi så går det oftast bra.

Men mot Edsbyn hjälpte ingen taktik i världen. Laget är helt enkelt flera nummer för stora och siffrorna blev den här gången större än i Edsbyn.

Hemmalaget borde dock ha gjort fler mål, inte minst Johan Rubensson som träffade stolpen i första halvlek och brände ytterligare några chanser.

Efter en start i rekordtempo gick Edsbyn upp till 5-0, men Falun tilläts sedan göra tre mål i rad innan gästerna lade i nästa växel.

I slutet av matchen var det hörnmålen som dominerade, då Edsbyn klappade in boll efter boll.

- Vi har viljan. Det är bara tråkigt att det rinner i väg, summerade framtidsmannen Micke Olsson.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons