Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edmonds tar emot MIK

Annons

I Björklövens bås står förre Moratränaren Randy Edmonds.

Trots att Umeå-laget inte ligger bland de två främsta i tabellen, som ger en direktplats, till kvalserien är Randy ganska nöjd.

- I fjol hade vi fem poäng efter sju omgångar, och vi gick ändå till kvalserien. Vinner vi mot Mora har vi elva poäng, säger Randy och tillägger:

- 1-4-förlusten hemma mot Oskarshamn var vår sämsta match den här säsongen. I senaste omgången förlorade vi mot AIK borta, men gjorde ändå en bra match. En plats bland de två främsta är vårt mål. För där hör vi hemma, säger han.

Björklöven har haft lite problem på målvaktssidan. Tobias Lundström har inte levt upp till de högt ställda förväntningarna.

- Nej, han kan betydligt bättre, säger Randy.

Mora då? En besvikelse för dig eller?

- Mora har det bästa laget på pappret på många år. Jag tror de är på gång. Man får inte underskatta något lag i Superallsvenskan. Jag tror det kommer att bli roliga matcher mot Mora, säger Randy som också meddelar att publikintresset är på topp i Umeå.

- Det blir över 4 000 åskådare mot Mora. Till matchen mot Skellefteå den 19 februari är alla biljetter sålda, alltså över 6 000. Vi har ett enormt publikstöd hemma, avslutar Randy.

Moratränaren Mats Grötting satte sig i bussen i går och reste upp till Umeå. Hemtransport direkt efter matchen blir det dock med flygmaskin.

- Det är viktigt att kroppen är med när det är så tätt mellan matcherna. Den här lösningen med buss och flyg är bra, säger Moratränaren.

Två man fick inte Mats Grötting med sig upp till Umeå. Det är Markus Eriksson som är magsjuk och Peter Nolander som var febersjuk när bussen lämnade Mora.

- Det kommer att bli tufft. Men det brukar bli bra matcher mot Björklöven, avslutar Mats Grötting.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons