Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edmonds lämnar tränarjobbet i Björklöven med omedelbar verkan

Annons

Redan på tisdagen reste han hem till Kanada.

Resten av säsongen kommer ansvaret för Umeålaget att tas av Alexander Beljavskij, Tomas Sandlin och Hans ''Virus'' Lindberg. ''Virus'' roll blir att fungera som konsult och mentor åt Beljavskij och Sandlin som får huvudansvaret.

- Det känns tråkigt för oss att Randy har bestämt sig för att åka hem. Beslutet har fattats efter en längre tids diskussioner, han lämnar oss av familjeskäl, säger Björklövens ordförande Mats Hammarberg.

Beskedet var ändå en överraskning, bara tre matcher återstår av superallsvenskan och på onsdagskvällen stundar det heta länsderbyt mot Skellefteå.

Några kopplingar till hur laget har lyckats eller har spelat på rinken finns inte enligt Björklövens ledning.

- Det är klart att sånt här väcker känslor bland spelarna, men man måste acceptera ett beslut en människa tar av familjeskäl, säger backen Jörgen Hermansson.

Randy Edmonds tackade nej till att medverka i ledningen för Kanadas lag i Sweden Hockey Games, han valde i stället att åka hem till familjen i Kanada under uppehållet.

- Processen som ledde fram till hans beslut accelererade sedan han kom tillbaka till Umeå efter Sweden Hockey Games, säger Hans Edlund i Björklövens sportgrupp.

TT

Mer läsning

Annons