Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo siktar på sjätte raka

Annons

Crossbanan på Motorstadion i Hedemora är en riktig racerbana.

Där trivs Henrik Söderkvist och Tobias Sylwan och i dag ska de gasa sig fram till det sjätte SM-guldet i sidvagnsmotocross.

Duon, som kör för Huskvarna MK, är Sveriges mest meriterade par när det handlar om cross med sidvagnar. Förutom SM-guld har de också varit på jakt efter VM-guld. De har dock fått nöja sig med två VM-brons.

I Hedemora har de chansen att säkra sitt sjätte SM-guld, trots att en deltävling återstår. Klarar de det blir de historiska då ingen annan vunnit sex raka SM-guld.

Det var också anledningen till att de satsade på SM-serien i år, ett år som annars var tänkt som ett mellanår.

Oträningen lyste dock igenom i de första deltävlingarna och det dröjde till den tredje innan de toppade.

SM-ledarna har kört i Hedemora förut. Sedan tidigare har de en dubbelseger men också en diskning att tänka tillbaka på.

1998 missade de en gulflagg och det gjorde att de också missade SM-guldet det året.

Främsta utmanare i år är Magnus Wallavouri och Stefan Melkersson, MCK Hallandia, som ligger tvåa i SM-tabellen och tredjeplacerade bröderna Fagerberg, Patrik och Daniel.

En intressant start gör äkta paret Strandberg, Conny och Johanna, från Helsingborg. Johanna, enda kvinnan i sammanhanget, har det tuffa jobbet att "burka" åt sin man. Hittills har hon gjort det så bra att duon ligger fyra i SM-tabellen med chans att ta en medalj.

Crossbanan på Motorstadion lämpar sig väl för sidvagnscross då den är ordentligt bred. Det gör att starten inte blir avgörande eftersom det finns gott om plats att köra om på utefter banan.

bengt karlsson

0225/595411

bengt.karlsson@daltid.se

Mer läsning

Annons