Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duell för travälskare

Annons

Och visst är han rätt ute.

Duellen mellan årgångens två giganter From Above och Gigant Neo är bara den värd entrépengen till V75-festen på lördag.

Fjolårets Kriterievinnare och Derbysegraren From Above leder den inbördes statistiken med 2-1. Han besegrade Gigant Neo i nämnda årgångslopp och han kan göra det en tredje gång.

Rommeduellen blir en tvekamp att se fram emot för varje sann travvän.

Solvallatränaren Stefan Hultman andas optimism inför finalen, där han även fick med formtoppade Pegasus Boko.

- From Above var enastående i sitt försök. Han fick öppna första varvet i tredjespår och travade 13,3 innan han kom till ledningen, berömmer han och fortsätter:

- From Above var stötigare än vanligt den gången men vi har inte hittat några fel efteråt. Trots den tuffa öppningen hade han krafter kvar i mål. From Above är en tuffing och visst tror jag på vinst.

Vad säger du om Pegasus Boko?

- Han har otur att få möta de här två giganterna, två hästar som kommer att glädja oss även i framtiden. Pegasus Boko är snäppet under From Above och Gigant Neo men han är med och slåss om tredjeplatsen.

Solvallakollegan Stefan Melander rapporterar allt väl med Gigant Neo.

- Gigant Neo är jättefin i jobben efter semifinalsegern för Jorma Kontio. Det blir ett spännande lopp på lördag, menade en fåordig Melander, som när finalen avgörs är på väg till USA och den årliga Harrisburgauktionen.

Medföljer till USA gör Rommetränaren Jörgen Westholm vars finalist, Sundbornsägde Super Light, istället kommer att köras av Rommekollegan Fredrik Linder.

- Super Light har gjort det bra. Utgångsläget i finalen är dock uruselt men jag hoppas på att han kan tjäna en fin slant, kommenterar Jörgen.

Precis som i stofinalen uppgår förstapriset till 750 000 kronor. Att den feta prischecken skrives ut med adress Solvalla, är nog de flesta överens om.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons