Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla SM-guld för Viktor

/
  • Segrarlaget. Falu CK plockade hem lagguldet i tempo herrjuniorklassen. Foto: Privat
  • Segrarlaget. Falu CK plockade hem lagguldet i tempo herrjuniorklassen. Från vänster: Erik Rindborg, lagledare Björn Stenberg (bakom), Patrik Stenberg och dagens individuella segrare Viktor Holfve. Foto: Privat

Annons

Viktor var tidigare en lovande triathlet, men inför fjolårssäsongen valde han att satsa fullt ut på cyklingen.

I fjolårets SM-tempo slutade han femma och efter det loppet bestämde han sig för att gå stenhårt för tempoguldet i årets SM.

Redan tidigt i det 20 kilometer långa loppet skaffade han sig en ledning och i mål var tvåan, Mats Andersson, Trampen, slagen med 19 sekunder.

- Banan var slät och den passade mig bra. Jag bestämde mig för att gå ut hårt, även om jag kanske gick ut lite hårdare än jag hade tänkt, säger han.

Trots att Viktor är tämligen färsk som elitcyklist är hans SM-guld långt ifrån någon skräll.

Femteplatsen i fjol på SM var en första fingervisning om Viktors kapacitet och i våras slog han hela den svenska junioreliten i en tävling i Hammarö.

- Det stora målet i SM var att vinna tempoloppet, nu siktar jag in mig på lördagens linjelopp och jag hoppas kunna placera mig bra även där, säger Viktor.

Bakom Viktor Holfve tog sig Patrik Stenberg in på en fin fjärdeplats, slagen med 50 sekunder av Holfve och 25 sekunder från Jonas Ahlstrand, Ramnäs på bronsplatsen.

Holfves och Stenbergs lagkamrat, Erik Rindborg, cyklade i mål på en 19:e plats och det räckte till lagguld för Falu CK, med drygt 30 sekunders marginal till tvåan Motala AIF.

Den fjärde cyklisten från Falu CK, Tobias Bohlin, slutade på 35:e plats.

- Alla våra killar gjorde riktigt bra ifrån sig i dag och vi hoppas att det här kan tända våra killar i herrseniorklassen också, säger Björn Stenberg, lagledare i Falu CK.

I damjuniorklassen slutade rättvikstjejen Kajsa Snihs, Team Sportia CK Karlskoga, på en fjärdeplats, slagen med 25 sekunder av segrarinnan Carolin Gustafsson, Alriksson Cycle Team och med 13 sekunder av trean Hanna Larsson, Alriksson Cycle Team.

- Det är inte kul att sluta fyra men jag är nöjd ändå. Jag hade häng på en medalj men orkade inte riktigt sista kilometern i motvinden, säger Kajsa.

I damseniorklassen slutade Malin Stövling, Borlänge CK på en 13:e plats, drygt tre minuter efter segrarinnan Emma Johansson, Härnösand.

Mer läsning

Annons