Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla segrar i Norge för Stina

/
  • Stina Nilsson slog till med två segrar och en sjätteplats vid tävlingar i den Norgecupen i helgen.

Stina Nilsson skördade fina framgångar vid helgens tävlingar i Norgecupen.
Två segrar och en sjätteplats blev facit för den 18-åriga Malungstjejen.

Annons

Stina, som tävlade i K 19/20-klassen, inledde succéhelgen i fredags med att vinna masstarten över 10 kilometer i fri stil.

På lördagen följde hon upp med att vinna fristilssprinten efter att ha varit näst snabbast i kvalet och sedan vunnit både kvarts- och semifinal på vägen fram mot finalsegern.

På söndagen avslutade Stina med knipa en sjätteplats i det klassiska loppet över 5 kilometer.

– Det gick väldigt, väldigt bra och jag är lika nöjd med alla loppen, även om det naturligtvis var roligast att vinna, säger Stina.

När Scandic cup-deltävlingen som skulle ha avgjorts den här helgen flyttades en vecka framåt i tiden, bestämde sig Stina för att kolla upp en passande tävling i Norge och valde då Norgecupen i Lygna.

– Det var väldigt fina banor och kul att åka och jag åkte väl hit med målsättningen att få en koll på hur jag stod mig gentemot de norska åkarna.

Svaret Stina fick på den frågan var att hon stod sig väldigt bra i den tuffa norska konkurrensen och hon ser redan fram emot nästa helgs tävlingar i Åsarna, då sprint i fri stil och 10 kilometer klassiskt står på programmet.

– Då ska jag ge svenskarna en match, men kör man bra i Norge, mot norskorna som brukar dominera i internationella tävlingar, då brukar man klara sig bra i alla sammanhang.

Mer läsning

Annons