Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla segrar för Erica

Annons

33-årige Magnus Palmberg från Sandviken är regerande svensk mästare i terrängcykel, åtminstone fram till årets mästerskapstävlingar om tre veckor.

Han visade i lördagens 60 kilometer långa linjelopp att han var het.

- Jag gick loss efter halva distansen ungefär och så solokörde jag resten, berättade Magnus, som var så gott som tre minuter snabbare i cross country-loppet än Uppsalas Kim Eriksson.

Och i går fullföljde han "Säfsen mountainbike weekend" genom att också vinna det sprintbetonade tvåmilaloppet efter att på nytt ha ryckt ifrån Kim Eriksson.

Gårdagens marginal dem emellan var 19 sekunder.

- Jag trodde jag skulle kunna hänga på Magnus men han fick en lucka på slutet, sade Kim.

Segraren Palmberg fyllde i:

- Det var på toppen av den näst sista backen som jag fick några meter på Kim.

Vinsten i lördags och triumfen i går gjorde att Magnus Palmberg förstås också blev totalsegrare för andra gången i "Säfsen mountainbike weekend".

Ohotad segrarinna i den lilla damklassen var, båda dagarna, Borlänges Erica Österlund.

Ett färgstarkt inslag i söndagens evenemang var ett helt gäng regerande svenska mästare, nämligen Djurgårdens fotbollsspelare, som tillfälligt bytte dobbskor och boll mot inlånade mountainbikes under det pågående träningslägret i Fredriksberg.

En som visade oanade talanger för cykelsporten var mittfältaren Johan Arneng, som efter två mils körning inte var långt efter elitgruppen.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons