Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt så bra, Hans!

Annons

Därmed toppar Hans kuskligan på Romme med fyra årssegrar, tillsammanas med hemmatränaren Daniel Olsson som även han har fyra triumfer.

Att Hans dessutom tränar både Son Of Extrem och Calippo Cake är extra grädde på moset. Och ett talande bevis för att stallets hästar är ordentligt på tårna.

- Hästarna är bra igång. Jag har haft bra träningsförhållanden, samtidigt som hästarna har fått vara friska och krya, berättar Hans Strömberg glatt.

Son Of Extreme lyckades med att behålla ledningen från sitt innerspår i V5-1 och var sedan aldrig i förlustfara. Femåringen efter Extrem vann på 18,0 och det var en rekordputsning med en halv sekund. Hingstens första seger kom i 14:e starten men att döma av uppvisningen kan det vara klokt att passa Son Of Extrem även i kommande starter.

...och en vi definitvit ska passa framöver är tillika formtoppade Calippo Cake. I går kväll var han stenhårt anmäld i V5-5 men vad gjorde väl det.

Calippo Cake krossade ändå motståndet efter en perfekt kuskuppvisning av Hans Strömberg. Som påpassligt kastade fram Calippo Cake i andra par utvändigt kort efter start från ett knepigt bakspår. Mitt på sista långsidan kom sedan attacken. Calippo Cake flög fram i tredjespår och mitt i sista kurvan var Rättviksekipaget redan i en betryggande ledning. Bra spurtande Onyx Boy var chanslös att utmana om segern.

Segertiden strålande 15,9, var rekord med tre tiondelar och i den författning Calippo Cake befinner sig i är han definitivt värd en V75-start. Om startpoängen räcker till vill säga.

- Calippo Cake har kapacitet för att vara med i större sammanhang. Det var trevligt att det gick bra i kväll. Nu är det bara att köra på, avrundade Hans innan det var dags för hemfärd.

Malungs stolthet på kallblodssidan, Glöding, årsdebuterade med mersmak. Trots ett tungt lopp som första häst i andraspår var det aldrig något snack om saken i V5-3. Amatören Hars Tage Eriksson kunde sitta nöjd i sulkyn upploppet ner, efter att Glöding enkelt slagit klorna i favoriten Täpp Nils redan 200 kvar.

Glöding vann tre lopp i fjol och 7-åringen tjänade nästan 300 000 kronor. Hars Tage kan nog räkna med ett bra travår även säsongen 2003.

Förstapriset i går uppgick till 20 000 kronor och Glöding snuddar nu vid 600 000 kronor insprunget.

Tala om guldkalv.

Mer läsning

Annons