Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt så bra

Annons

- Tjejerna spelade bra. Vi är ett bra team och tjejerna är duktiga att peppa varandra, berömde Dala-Järnaledaren Jon Stenberg.

Så sant som det var sagt. Finalmotståndarna Gustafs målvakt, Karin Engström, storspelade och räddade Gustafs undan en större förlust.

Dala-Järnas 5-2 seger är ännu mera anmärkningsvärd, när man beaktar att alla spelarna, utom en, är födda 1988.

Dala-Järna var samspelta. Det ack så viktiga kortpassningsspelet var väl inövat och tvillingarna Emma och Johanna Stenberg var finalens dominanter.

- Semifinalen mot storfavoriten Falu BS satt i benen. Vi gav allt då, eftersom vi visste att båda finallagen var kvalificerade till regionslutspelet i februari, kommenterade nöjda Gustafsledarna Lars Olov Jaans och Lennart Persson. Som förutom nämnda målvakt även ville rosa Sara Sissala, Elin Jaans och Karin Bergman lite extra.

I P15-finalen dominerade Islingby. Stort. Hälsinggården tog förvisso ledningen, men sedan finalens store spelare, Pontus Jaxgård, kvitterat, rusade "de röda" ifrån till utklassningssegern 9-4.

- Vi visste att vi hade en bra finalchans. Hälsinggården slog oss i gruppspelet med 6-4 och då var de bättre, berättade Islingbyledaren Micke Persson, som inte hade något problem att motivera sina spelare inför finalen.

- Vår bästa match var semifinalsegern över Forssa som är ett bra lag, utvecklade Micke vidare. Som naturligtvis inte hade så svårt att framhäva finalens femmålsskytt, Pontus Jaxgård.

- Den fina laginsatsen var dock viktigast, betonade Micke.

HAIk-ledaren Nicklas Rydstrand var nöjd, finalförlusten till trots.

- Det var många sega och trötta finalben. Men hela laget förtjänar ett plus för en väl genomförd turnering, menade Nicklas.

Islingby blev således länets representant i regionkvalet som avverkas i Bollnäs i februari.

I dag fortsätter kvalfotbollen på Lugnet och nu är det 17-åringarnas tur.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons