Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt Renheim i första SM-kvalet

/
  • 25 SM-poäng poäng och seger, Marica Renheim, Lima MS, har inlett tävlingssäsongen på bästa sätt.
  • Marica Renheim, Lima MS, flyger mot segern i damklassen.
  • Adam Renheim. Lima MS, knyter handen i segergest sedan hans uppkörning är klar och han vinner finalen och tar 25 SM-poäng i Pro Open.
  • Adam Renheim tar sig förbi Marcus Evensson på sin väg mot segern.

Det blev dubbelt Lima och dubbelt syskonen Renheim när SM-kvalet i snöskotercross inleddes med tävlingar på Adam och Maricas hemmabana Mattåsen. De två visade sina klasser genom att vinna trots att de inte kom iväg som de önskade i finalerna. Adam tappade där åtta placeringar, men kunde ända passera samtliga och säkra segern med ett par varv kvar att köra.

Annons

Adan gick utan problem genom kvalheaten, men i finalen höll det på att ta tvärstopp redan i första böjen efter startrakan.

När det började ordna upp sig låg Adam åtta, långt efter ledande skotern som försvann i det mörker som börjat falla.

– Jag kollade upp var jag hade Petter Nårsa och när jag såg att han var ungefär jämsides med mig så var det bara att börja köra, skrattar Adam, och satte igång en jakt på täten och kunde plocka placering efter placering.

– Jag hade lite problem med att ta mig förbi han som låg fyra, men sedan var det bara att köra för fullt. Jag satt då och räknade sekunder och insåg att jag skulle hinna ikapp. Då kände jag att jag hade chansen att vinna.

Det gjorde Adam också med ett par varv kvar och sedan var det ingen som kunde hota honom.

– Det var en skön seger, nu är jag kvar i SM-kampen som annars kunde ha rykt redan nu, konstaterar Adam.

SM blir också nästa tävling för limaåkaren.

– Vi kör SM i stadioncross i Östersund på torsdagkväll. Ifjol blev det silver så nu ska jag köra för guld, skrattar Adam.

Lillasyster Marica fullföljde familjeinsatsen genom att göra som Adam och passera de som var före henne och efter några varv kunde hon passera Älvsbyns Annacarin Karlsson.

– Det var en tjuvstart och sedan var jag inte riktigt beredd när det var omstart så jag var nog bara trea när vi kom in i första kurvan., berättar Marica.

Snabbt plockade hon en placering och kunde sedan enkelt smita förbi ledande Annacarin Karlsson.

– Det blev snart ett ordentligt avstånd så det vara bara att köra på. Skönt att få vinna och ta värdefulla poäng. Det är bra att vara med redan i den första deltävlingen, säger Marica som har SM-finalen i Älvsbyn som säsongens mål.

På söndagen handlade det om en deltävling i Sverigecupen där Robin Lundin, malungskille som tävlar för Lima segrade i klassen prostock.

Då fick Marica köra mot killarna.

– Det gick riktigt bra, jag är nöjd med att bli sjua i det sällskapet, säger Marica om söndagens insats.

Mer läsning

Annons