Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt Högberg i Rättvik

Annons

SMK Gävle vann därmed lördagens tävlingar totalt före dagens skräll hemmakluben Rättvik-Boda på en mycket hedrande silverplats.

Publikt sett blev den tredje NND- serietävlingen ingen direkt höjdare. Dels var vädret alldeles för bra, sol och 30-gradig värme och dels var det lite tunt på förarsidan beroende på att Mellansvenska cupen avgjordes samma dag. Dålig planering kan tyckas? Något som Johan Hård af Segerstad i hemmaklubben skriver under på.

- Jag fattar inte att de kan göra något dylikt. Många blir lidande på det här viset.

Så till det sportsliga. Att Högberg trivs på Råbergsbanan går inte att ta miste på.

Tack vare sina fina insatser förde han Gävle till seger och laget leder även totalt.

Uppstickaren Rättvik- Boda svarade för en helgjuten laginsats med sin andraplacering. Totalt klättrade laget till en åttondeplats i serien.

I SMK Dala, utan stjärnan Mats Nilsson, spelade Torbjörn Wallner förstafiolen med sina fjärdeplatser i båda finalerna. En bra insats som gör att laget befäster den sammanlagda andraplatsen i serien.

I sista finalheatet ledde fhemmaåkaren Henrik Daniels ett tag innan han blev uppåkt. Nu blev det en nionde- och en tiondeplacering för Daniels som blev bäste poängplockare i hemmalaget.

Även juniorerna fick känna på hetluften och skötte sig med den äran. SMK Dalas Nisse Hedlund visade både klass och stabilitet med sina båda sjätteplaceringar.

I det andra finalheatet hade han hemmajunioren Jonas Perhans strax efter sig i mål. Samme Perhans som oturligt åkte omkull i finalheat ett.

Två deltävlingar i NND-serien återstår innan säsongen är över.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons