Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt för Sanna

Annons

- Tidigare har det varit ett lopp på 60 häck och ett på 100 häck, säger Sannas tränare Bengt-Erik Blomkvist. Men de senaste två åren har de kört 60 häck två gånger istället.

Första loppet vann Sanna på 8.03, tre hundradelar före Delloreen Ennis-London från Jamaica. Sannas syster Jenny blev fyra på 8.23.

Andra loppet blev betydligt bättre från alla parter. Sanna noterade årsbästa och uppfyllde sitt löfte från GE-galan på Globen i torsdags - löftet att i Finland kapa ytterligare fem hundradelar på årsbästat. Nu fick hon till även starten bra, och fick fint flyt över häckarna. Det innebar att hon vann med tiden 7.95. Blott fem hundradelar över personrekordet och det delat femte bästa resultatet i världen i år.

Ett resultat som hon för övrigt delar med Delloreen Ennis-London. Men i Finland fick Delloreen finna sig i att åter bli slagen av Sanna - och åter med tre hundradelar.

Jenny Kallur blev även nu fyra, och visade samtidigt att det inte var någon tillfällighet att hon klarade kvalgränsen till inomhus-VM vid GE-galan. Hennes 8.14 var åter under kvalgränsen 8.15.

En annan svenska som gladde var Carolina Klüft, som fick revansch för sin mindre goda insats på GE-galan.

I GE-galan hade hon tre övertramp och ett längsta hopp på 6,41. Långt från det personliga innerekordet från VM i Birmingham i fjol på 6,61, och ännu längre ifrån utebästat 6,86 när hon vann guld i U 23-EM i Bydgoszcz, Polen 2003.

Visserligen fick hon denna gång fyra övertrampshopp, men det längsta av de två godkända hoppen räckte till seger med 6.48.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons