Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt BCK i Sverigecupen

Annons

När han kom till den femte och näst sista deltävlingen i Sverigecupen, Ånnabodaloppet i lördags, hade han vunnit samtliga tävlingar där han inte tvingats bryta på grund av olika orsaker.

Men här bröts sviten på 25 segrar. Emil fick nöja sig med bronsplatsen, slagen med 2.21 av Jesper Ingvaldsson, Spårvägen, som var 43 sekunder före tvåan, Jon Persson, Borås CA.

- Jag tappade fyra kilo i vikt efter Turkiet-resan i slutet av juni då jag blev magsjuk, påpekade den 17-årige Borlängecyklisten.

- Jag har haft svårt att hitta formen sedan dess, men jag är nöjd ändå med säsongen.

Självfallet måste Emil vara nöjd. Både vid EM och VM ingick han ju i det svenska landslag som körde in på en fjärde plats i båda tävlingarna.

Inför den sista deltävlingen var Emils slutseger i Sverige-cupen i praktiken klar. I den, som avgjordes i Haninge, blev Emil slagen än en gång av Jesper Ingvaldsson, nu med nästan tre minuter, men vann ändå Sverigecupen totalt med hela 60 poängs marginal. För det fick han pengapriset på 4000 kronor.

Borlänge CK kunde också glädjas åt en slutseger i damjuniorklassen genom Erica Österlund, som körde till sig en andraplats i Huddinge och därigenom säkrade totalsegern i Sverigecupen.

Mer läsning

Annons