Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelseger för Mora IK i Orsakajt´n

Annons

Som väntat tog IFK Moras Catarina Asph en övertygande seger över 14 kilometer. Aldrig hotad i damklassen försökte hon i stället följa med i karlarnas tempo.

- Jag är ändå inte i särskilt bra form för tillfället. Jag har tränat hårt den sista tiden med sikte på större tävlingar senare i sommar.

I herrarnas 24-kilometerslopp blev det desto jämnare. Till slut stod ändå Catarinas klubbkamrat Thomas Sparr som segrare efter att ha gjort ett ryck vid 14 kilometer. I och med segern som var Thomas tredje raka tog han också hem vandringspokalen.

- Nu räcker det för mig, säger Thomas. Ska jag springa här igen blir det på den kortare distansen.

De flesta löparna var efter målgång överens om att det hade varit både segt och halt att springa i det myckna regnandet. Om inte annat var ett flertal skrapsår på löparknän bevis nog.

Jubileumet till ära delades det ut diplom till ett tiotal löpare som faktiskt har varit med varje år sedan starten för 25 år sedan.

Premiär var det däremot för stavgång, en helt ny motionsklass i Orsakajt´n. Antalet deltagare var lågt, men med tiden kan det nog också växa.

På publikplats, i skydd för regnet under ett av många andra paraplyn stod även vår svenska utförsåkningsdrottning Anja Pärson.

- Jag är här för att titta på bland annat min pojkvän som springer, och sedan ska vi fira midsommar med hans familj, berättar Anja.

Tävlingsledaren Glädje Maria Olsson var efter omständigheterna nöjd med tävlingen. Trots det dåliga vädret kom mellan sex- och sjuhundra aktiva till start.

- Från början trodde vi inte

på så många, men för varje år

anmäler sig fler och fler i sista stund, berättar Maria. Roligt naturligtvis, även om det blir lite

extrajobb för oss med resultatlistor.

Tyvärr krånglade tidtagningsutrustningen vilket medförde förvirring i sekretariatet. Som en följd av detta publiceras resultaten i tidningen senare i veckan.

- Vi försökte ändå lösa det så gott som möjligt, och jag måste berömma alla som jag arbetat ideellt för att vi skulle kunna genomföra tävlingen, säger tävlingsledaren Glädje Maria Olsson.

JOHANNES OTTESTIG

Mer läsning

Annons