Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelseger för Erica i Kläppen

Annons

Erica lyckades vinna bägge tävlingarna, men vägen till seger var inte spikrak på något sätt. Bägge dagarna tvingades Erica slå ur underläge efter första åken då hon hade några av de tuffaste konkurrenterna före sig.

Och hon lyckades båda dagarna vända till seger. Fast på söndagen var hon illa ute, hon var nästan omkull i branten men lyckades hålla sig på skidorna och vann en tidsmässigt ganska komfortabel seger.

Bäst av övriga dalatjejer var Ida Kjellberg, Bjursås, trea i lördagstävlingen och Sara Olsson, Mora, som kämpade sig in på en andraplats på söndagen.

I pojkarnas tävlingar blev det en duell mellan Joakim Tidstrand, Sälen, och Niklas Widmark, Falun. I lördags vann Joakim en solklar seger med nästan tre sekunders marginal före tvåan Niklas. På söndagen var rollerna ombytta fast då var det betydligt jämnare mellan grabbarna.

Robin Larsson, Bjursås, puttade ner Jonatan Rosén, Borlänge från pallen med en futtig hundradels sekund i lördagens tävling. Men Jonatan kom tillbaka och fick sin tredjeplats nästa dag.

Kläppen Cup omfattade också en seniortävling för tjejer. Karin Ohlin, Malung, vann på lördagen med bred marginal före Anna-Ida Söderberg, Borlänge, samt på tredje plats Erica Eriksson, Malung.

På söndagen var det Anna-Ida som åkte fortast utför Lostupet i Kläppen med Elisabeth Persson, Falun, och Angelika Karelius, Malung, närmast efter sig.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons