Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel prispall internationellt för Isak Öhrström

OS-meriterade Isak Öhrström från Falun är inne på sin tionde säsong i kanotslalomlandslaget. Och formen är bra inför EM i början av juni. I maj har han stått på prispallen två gånger i internationella sammanhang.

Annons
Foto: Dennis Pettersson

Isak Öhrström, 27, från Falu kanotklubb, som deltog i OS 2016, laddar just nu för EM i Tjeckien i början av juni.

I maj har han tävlat i två tävlingar i Slovakien, dels Bratislava Open 5-6 maj och dels Tatra Slalom i Liptovsky Mikulas den gångna helgen.

I den häftiga forsarenan i Cunovo vann han semifinalen i Bratislava Open och tog en tredjeplats i finalen i K1 på söndagen, bakom slovakerna Jakub Grigar och Martin Halcin, båda före detta juniorvärldsmästare.

Även i Liptovsky Mikulas nådde Öhrström prispallen. I stortävlingen Tatra Slalom, som arrangerades för 70:e gången, var startfältet ännu starkare än i Bratislava. Men Öhrström lyckades bland annat besegra både Grigar och Halcin den här gången och hade endast två polacker framför sig i resultatlistan. Segraren, Mateusz Polaczyk, har bland annat två VM-silver på meritlistan. Isak Öhrström var inte mer än dryga sekunden bakom vinnaren.

Ett fint formbesked för falupaddlaren inför EM i Prag 1–3 juni. Efter EM fortsätter säsongen men årets tre första världscuptävlingar senare i juni.

I stjärnan Öhrströms frånvaro tävlade Falu Kanotklubb även på SM i kanotslalom i helgen. Där blev det dubbla guld (C1 och K1) i H16 för Yann Lidström och guld i K1 i H18 för Vidar Lindberg. 

Mer läsning

Annons