Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmer om medaljer

Annons

I dag har klubben cirka 60 barn och ungdomar i träning och i helgens ungdoms-SM i västgötska Mullsjö ställer klubben upp med sex åkare.

- Vi har gjort en medveten satsning de senaste åren och jag tror att åtminstone fyra av åkarna har chans på topp-10 placeringar, där Marie har den största medaljchansen, säger ledaren Owe Korsgren.

Marie, med Jonsson i efternamn, tog USM-brons i sprint förra året. Då tävlade hon i D15-klassen, i år är det D16-klassen som gäller för henne.

- Men i fjol gick loppen i klassisk stil och det passar mig bättre. Dessutom har jag haft problem med andningen, säger Marie.

I fjol drabbades Marie av så kallad förkylningsastma vilket gav problem med andningen. Med hjälp av akupunktur har det blivit bättre, men den senaste tiden har problemen blivit värre.

- Jag kan ju träna och så, men inte riktigt som jag vill. När jag får lite luft drar jag fortare på mig mjölksyra, berättar hon.

På fredag avgörs distansloppet över 7,5 kilometer och på lördagen avgörs sprintloppet.

Lina Korsgren gör USM-debut i D15-klassen och säger så här om sin SM-debut:

- Jag hoppas på en plats bland de 20 bästa. Jag gillar klassisk stil bättre, även om jag gillar skate bättre i sprintlopp, säger Lina.

Även Anna Lindgren ställer upp i D16-klassen vilket gör att Korsnäs får ett slagkraftig lag i flickstafetten.

- Vi hade inget lag i fjol, men i år är målsättningen en medalj, säger Marie.

På pojksidan representeras Korsnäs bara i H16-klassen där Anders Backeus, Jonathan Steen och Daniel Persson ställer upp med samma program som flickorna; distanslopp på fredag, sprint på lördag och stafett på söndag.

- Jag hoppas förstås komma så bra som möjligt, även om även jag trivs bättre i klassisk stil, säger Anders Backeus.

I fjol, i klassisk stil, tog Anders en sjundeplats i distansloppet och det är på den längre distansen han tror på bäst chans.

Även för killarna är det i stafetten de har bäst chans och Anders Backeus är säker på sin sak:

- Vi siktar på en pallplats. Vi slutade åtta i fjol trots att vi var det yngsta lagen, så jag tycker vi har bra förutsättningar i år att ta en medalj.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons