Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen om F1 kan bli sann för Sebastian

Annons

För ungefär en månad blev den 19-årige Morakillen uttagen till bilsportlandslaget SMS Challenge. Sex killar ingår i det blågula laget och av dessa har två plockats ut. Två förare som kommer att lanseras som Sveriges mest lovande inom bilsporten.

- Det är jag och Robert Dahlgren som ingår i den här satsningen, berättar Sebastian.

Vid helgens träff på Grand Hotel i Stockholm hade Svenska Bilsportförbundet och SMS Challenge bjudit in bland annat svenskt näringsliv för att prata om sin satsning på Hohenthal och Dahlgren.

På plats fanns också representanter från Jaguar Racing. De var där för att berätta om sin satsning på nya förartalanger och att Sebastian är en av förarna som F1-stallet håller koll på.

- Formel 1 är målet, men att Jaguar kom hit och att de även har koll på vem jag är, ja bara det är en dröm för mig, menar Sebastian.

Två representanter från Jaguar fanns på plats i Stockholm och det var Sir John Allison och Stefano D`Anna.

- I dag tvingas vi gå ut på marknaden för att hitta förarna. I morgon hoppas vi kunna fostra våra egna talanger. Idén är att hitta dem som är precis på tröskeln till att slå igenom och SMS Challenge lyckades fästa vår uppmärksamhet på Sebastian Hohenthal, säger Allison i ett pressmeddelande från Swedish Motorsport Challenge.

Den 19-årige Morakillen känner sig naturligtvis stolt och hedrad att ett F1-stall har honom under observation.

- Att de har koll på mina resultat och att gräddan av Jaguar även kommer hit för att träffa mig, det är helt klart det största som hänt i min karriär, konstaterar Sebastian.

SMS Challenge har hjälpt Björn Wirdheim in i Jaguar och snart kanske det är dags för Hohenthal att gå samma väg.

- Det är fortfarande en lång väg kvar, men det här kan få alla bitar på plats.

Jaguars utvecklingsprogram är byggt som en trestegstrappa upp mot Formel 1.

- Den förare som väljs ut kommer att vara en del av Jaguars team redan från start. Han kommer att bära samma kläder som F1-förarna och vi kommer att se till att han placeras i ett av de bästa Formel 3- eller Formel 3000-teamen, säger Sir John Allison i pressmeddelandet och fortsätter:

- Till nästa år får han ett F1-test och håller han måttet där, mot andra testkandidater, blir han vår testförare året efter. Det tredje året har han chans att ta en racesits.

Jaguar betonar dock att de har fler förare som de har ögonen på. Något som Hohenthal är väl medveten om.

- Det är stort att bara veta att ett Formel 1-stall nämner mitt namn och att de har ögonen på mig. Men Jaguar vill se resultat och då får jag ge dem det.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons