Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen krossad

Annons

Mora är alltså borta från super-allsvenskan.

Men Bofors tränare Leif Strömberg var het på presskonferensen efter matchen. Han menade att Moras chans att nå superallsvenskan ska finnas kvar, på Tingsryds bekostnad.

- Mora ska spela i superallsvenskan och Tingsryd ska sparkas ut. Fuskare ska bort, menade Strömberg och syftade på alla svarta löner som i dagarna har avslöjats att smålandsklubben betalat ut till många av sina spelare.

- Det ska vara fyra lag med värdighet i superallsvenskan. Som det är nu är det bara tre. Tingsryd borde får näringsförbud och sparkas ner i trean eller något. Betalar man ut svarta löner får man ju bättre möjligheter att värva bra spelare. Nej, ut med dem fort som f-n, dundrade Leif Strömberg.

Moratränaren Mats Grötting var mer försiktig i sina uttalanden i fallet Tingsryd.

- Jag vill helst inte kommentera det alls. Men att betala ut svarta löner är lika mycket fusk som om en idrottare tagit lite av ett förbjudet medel. De blir ju avstängda direkt, menade Grötting.

Nu är risken väldigt liten att Tingsryd sparkas ut.

- Bara om myndigheterna behandlar ärendet snabbt och det blir aktuellt med en konkurs, då först kan laget hindras från fortsatt spel, säger Ishockeyförbundets ordförande Richard Fagerlund till Expressen.

Nej, Mora får nog koncentrera sig på spel i fortsättningsserien.

- Vi får ta ny sats, och se vad som händer. Vi kan inte gå omkring och hänga med huvudet, då är lätt att man glömmer det som väntar, säger Mats Grötting som har en hel del att fundera på.

Mora har den här säsongen dragit på sig på tok för många utvisningar. Matchen mot Bofors var inget undantag, och i många fall är det rent dumma saker som spelarna gör.

- Det är vansinniga saker som fäller oss, menade Moratränaren Mats Grötting.

Både 1-2 och 1-3 i den första perioden kom när Mora hade folk på botbänken. Bland annat drog Marcus Eriksson på sig ett matchstraff.

- 1-3-målet var psykologiskt viktigt för oss, menade Bofors tränaren Leif Strömberg.

I andra och tredje perioden höll sig Moraspelarna lugna och dominerade matchbilden totalt. Det var det spel mot ett mål, Bofors. Men att göra mål kunde inte Mora.

- Vi har inga målskyttar, och Borfors vinner rättvist. I andra och tredje perioden tycker jag vi gör en bra match, bortsett att vi inte gör mål, säger tränare Grötting.

Spelarkritik? Ja, backen Ismo Kuoppala bra som vanligt. Martin Jansson och Emil Skoglund jobbade hårt och försökte få fart på det hela. Även Patrik Allvin får godkänt.

Bäst i Bofors? Målvakten Mikael Andersson.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons