Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen förverkligas?

Annons

- Jag tror inte att Brumme I.L. spetsar, men får vi ett bra invändigt lopp och att det blir lite tokkörning i loppet, kan det gynna "Brumme" till slut, spekulerar Katrin Frick.

- Chicago Beauty möter några bra hästar och startspåret blev inte det bästa. Jag hoppas på bra fart i loppet, vilket skulle gynna min häst eftersom hon alltid går bra till slut. Jag skulle vara nöjd med en tredjeplats, menar Göran "Kutting" Hedman, som har anlitat Solvallalärlingen Angelica Ljungdahl som kusk.

- Tanken var först att Jim Fricks lärling, Elin Gustavsson, skulle köra men hon var avstängd. Elin rekommenderade Angelica som en bra ersättare, berättar "Kutting" vidare.

Loppets två huvudfavoriter är Halmstadstränaren Kari Lähdekorpis Needleye och Solvallatränaren Timo Nurmos Prince Of North.

Brumme I.L. tränas av Dala-Järnaamatören Roger Freij och det som talar för hans häst är att Katrin Frick har kört och vunnit tidigare med Brumme I.L.

- Jag har kört "Brumme" fyra gånger och vi har vunnit två av loppen. Segrarna kom i fjol då vi vann försök och final i Einar Johanssons Minne i slutet av augusti, informerar Katrin.

Brumme I.L. har en seger på tre starter i år och formkurvan pekar fortsatt uppåt.

- Prince Of North är värst emot men man kan inte heller räkna bort Walkyria, tipsar Katrin vidare.

"Kutting" Hedmans tuffa sto har en seger på sex starter i år. Triumfen kom på Romme i januari med "Kutting" i sulkyn.

- Chicaco Beauty är elak och tuff, en riktig järnkamin. De enda gånger hon är snäll är när man kör henne i lopp, för då går hennes ilska istället ut över konkurrenterna, säger "Kutting" och skrattar gott.

På påskdagen kan en ung Rättvikslärlings dröm om en V75-seger gå i uppfyllelse.

Eller blir det ett ilsket 7-årigt travsto som drar det längsta strået?

Det enda säkra på förhand är att en av loppets tolv lärlingar kommer att hyllas extra mycket.

För V75-spelarna, som är ute efter jackpotmiljonerna, kan det vara smart att strecka båda Rättvikshästarna.

Mer läsning

Annons