Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen blev inte sann

Annons

En sjätteplats innebar att hon garanterat inte skulle gå vidare, då bara de två bästa i varje heat och de två bästa tiderna i övrigt gick till final. Och dessutom var heatet det långsammaste av de tre.

Trots det gick faktiskt tre tjejer vidare från Sannas heat. Jamaicas Vonette Dixon och fransyskan Patricia Girard dömdes delad tvåa på 12,85 efter Jenny Adams, USA, som hade 12,78. Därmed blir det nio tjejer som springer final.

- Lite tråkigt att jag inte fick bättre flyt, menar Sanna. Hade jag nått ett resultat strax under mitt årsbästa så hade jag varit vidare.

12.79 och 12.81 var de två tider som i övrigt gick vidare utöver topplaceringarna i de tre heaten.

Och fortfarande är det Jamaicas Brigitte Foster och Sannas gamla skol- och träningskamrat, kanadensiskan Perdita Felicien, som imponerar mest. De vann sina respektive semifinalheat på 12,65 respektive 12,68.

- Visst är jag besviken över att jag inte gick vidare, bekänner Sanna. Men det finns väl värre saker man kan råka ut för. Dö och så där...

Fullt så allvarligt tar hon det dock inte.

- Nej, skulle jag gå efter de tider jag haft i år och jämföra dem med personrekorden på alla andra som ställde upp, skulle jag inte ha tagit mig till semifinal heller. Visst siktade jag på final, men jag visste att det var högt ställda målsättningar.

Men trots missen i semifinalen är det inte sluttävlat för Sanna. Både hon och syster Jenny finns med i det svenska 4x100-meterslaget.

- 50 procent Falu IK. Glöm inte det, säger Sanna, och låter helt plötsligt riktigt glad igen. Vi kvalar på fredag, och kan vi gå på topp, kan det bli både svenskt rekord och final på lördag.

Även här högt ställda målsättningar. Men egentligen ingen omöjlighet. I stafett kan det mesta hända.

Det är väl bara att hålla tummarna för goda växlingar för de duktiga svenska sprintertjejerna, där sjukampsvärldsmästarinnan Carolina Klüft kanske kan medverka till att lyfta laget ytterligare.

Efter VM är det sedan inte så mycket kvar av säsongen för Sanna.

- Göteborgs GP-tävling och Finnkampen i princip, säger Sanna. Sen blir det till att försöka höja kapaciteten inför 2004.

Allt för att kvala in till OS, där troligen kvalkravet blir ett antal resultat runt 12,90 för att få följa med. Något som inte borde vara något större problem för Sanna, som varit mycket säker på tider strax under 13 sekunder i sommar. Efter två tröga år är det nu kanske dags för ett år, där hon åter kan flytta fram positionerna.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons