Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmål gav poäng

Annons

Men det var Ludvika som började bäst och i fjärde minuten gjorde 1-0 efter ett anfall där bollen gick som på det berömda snöret: Innerback bröt och spelade ut till ytterback som lade upp bollen till yttermittfältare som spelade vidare till innermittfältare och över till andra yttermittfältaren John Dahlberg.

- John fick till ett distinkt inlägg på ett tillslag och inne i straffområdet kom Kevid Madsen som en kanonkula och gjorde mål på volley, berättar Magnus Salmons, som betygsätter det hela som "säsongens mål hittills".

Sedan var det försvar som gällde.

- Ja, Karlslund blev jätteaggressivt direkt efter vårt mål. Men i första halvlek orkade vi ändå stå emot på ett bra sätt.

I andra halvlek var det egentligen bara Ludvikas målvakt Micke Svensson som stod emot.

-Micke spelade kanonbra och det behövdes, för vi var utspelade efter paus. Karlslund spelade verkligen bra, det är att lag som jag är säker på kommer att klättra i tabellen.

Örebroarna tryckte ner LFK i eget straffområde och i den 56:e minuten höll det inte längre. På en hörna kom en skarvning vid första stolpen och efter ett avslut vid andra stolpen blev det en retur som Andreas Johansson kunde trycka in.

Men längre än så kom inte Karlslund, trots många chanser. I vägen stod nämligen Micke Svensson.

-Han räddade inte bara flera farliga lägen för Karlslund, utan Micke har också utvecklat luftspelet och tog säkert hand om flera hörnor och inlägg, brömmer Magnus Salmons, som i övrigt inte vill framhålla någon särskild Ludvikaspelare.

Noterbart var att debuterande Nate Kolano hade det jobbigt i värmen, efter att ha varit borta från spel på stor plan en längre tid.

Ett positivt besked gav i stället tidigare knäskadade Cormac Loughran, som kom in i 55:e minuten.

-Han var pigg och fick heller ingen reaktion i knäet efteråt. Cormac hade faktiskt ett jätteläge att avgöra matchen, men det hade knappast varit rättvist, säger Magnus Salmons ärligt.

Innan sommaruppehållet väntar nu två mycket viktiga matcher för Ludvika, hemma mot Köping på lördag och borta mot jumbon Hertzöga torsdagen innan midsommar.

-Visst ska vi försöka vinna de matcherna. Men Hertzöga har fått fem nya spelare, så det blir inte lätt.


KARLSLUND-LUDVIKA

1-1 (0-1)

Målen: 0-1 (4) Kevin Madsen, 1-1 (56) Andreas Johansson.

Domare: Jonas Lindkvist, Tibro.

Publik: 75.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons