Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiskt värre

Annons

- Och förhoppningsvis ska vi vara ett av de lag som finns kvar.

- Men det blir tufft, mycket tufft, konstaterar Tony Carlsson, tränaren som förstås studerat tabellen ur alla möjliga och omöjliga vinklar inför serieepilogen.

I den möter BHK-damerna Strömnäs hemma i Maserhallen, ett lag som med 99,9 procents säkerhet klarar sig kvar efter den överraskande segern över serietvåan Lidingö på bortaplan det gångna veckoslutet.

Med i dansen kring strecket finns också förutom BHK också grannen Avesta/Brovallen, där BHK-bördige Stefan Ivars basar för laget, samt Väntorp/Solna, som möter Lidingö på bortaplan på söndag.

Ett av de här fyra nämnda lagen ska bort således.

- Men inte vi. Förhoppningsvis..., säger Tony.

Som bedömer slutrundan match för match:

Avesta/Brovallen-Tillberga. "En match jag tror hemmalaget fixar. Inte minst som Tillberga, som förresten tränas av före detta A/B-tränaren "Peo" Oppdahl, inte har nåt annat än äran att spela för".

Lidingö-Väntorp/Solna. "Här tror jag på Lidingöseger. Laget är det bättre av de här båda och vinner normalt klart".

BHK-Strömnäs. "En väldigt tuff match för oss. Strömnäs har visat strålande form på sistone och besegrat lag som vi fått rejält "på moppe" av. Men vi ska göra vårt och satsa allt på seger. Det kan räcka för vår del med förlust också om Lidingö gör sitt mot Väntorp/Solna. Men det är inget vi kan lita på, jag ser gärna att vi klarar det här av egen kraft".

På söndag smäller det alltså och vid pass halv fyra tiden står det klart huruvida Borlängeklubben har båda sina representationslag i division I-spel nästa säsong.

- Det vore ett fint facit i så fall. Vi ska komma ihåg att damlaget ju fått spela i ettan den här säsongen på en så kallad friplats. Att klara sig kvar på en sådan är starkt gjort, menar Tony Carls-son.

Som gör sitt sista framträdande som BHK-coach i den här avslutningsmatchen.

- Stämmer, mitt beslut att sluta står fast.

- Om det sen blir nåt annat jobb i handbollssammanhang i framtiden låter jag dock vara osagt, vill BHK-tränaren ha sagt.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons