Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatisk spurtstrid

Annons

Men det blev med minsta möjliga marginal, bara en sekund, före Morten Brörs som dömdes som tvåa och Henrik Eriksson trea. Det var först på de allra sista meterna som Håkan Nordbäck lyckades få ett försprång och vinna.

- Det var en tuff slutstrid, och jag trodde inte att jag skulle vinna en spurtstrid, men det gick vägen, sade Håkan Nordbäck, som berättade att han försökte rycka loss på andra varvet, men utan att lyckas.

- När det var en mil kvar blev vi tre i täten och vi hjälptes åt att dra. I slutstriden fick jag ett bra spår som gjorde att jag kunde avgöra, säger Håkan Nordbäck, som tidigare har en sjätteplacering som bästa insats i Skinnarloppet, men det var för några år sedan.

- Det här var också ett bra kvitto på att formen är bra och nu blir nästa tävling Vasaloppet om ett par veckor. Men det är klart att en seger, som nu i Skinnarloppet, stärker självförtroendet, sade Håkan Nordbäck.

Många trodde att norrmannen Morten Brörs skulle sätta de båda Moraåkarna på plats, men det visade sig att Nordbäck rådde han inte på.

- Jag fick ge mig på de sista meterna och hade inget mer att ge, sade Morten Brörs.

Henrik Eriksson, som några hundra meter före mål, såg ut att ha kopplat greppet, fick också ge sig för norrmannen.

Henrik gav allt i spurtstriden men det räckte inte mer än till en tredje plats.

Men även för Henrik Eriksson var insatsen i Skinnarloppet ett kvitto på att formen är bra, och han finns säkert med i diskussionen om ett par veckor i Vasaloppet, som han vann 2001.

Det var för övrigt stor dominans av Mora i detta Skinnarlopp. Som fjärde åkare placerade sig Lars Pettersson och Rikard Andreasson åkte in som femma och ytterligare en Moraåkare Niklas Jacobsson som sjua.

Det 73:e Skinnarloppet blev

ett rekordarrangemang, drygt 1 300 åkare kom till start.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons