Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik på Lugnet

Annons

Två riktigt otäcka olyckor, fler än vad som brukar ske på en hel säsong, inträffade på en dag under helgens mountainbiketävlingar, Lugnet downhill & dual, i Falun.

Det började med att herrsenioren Marcus Wiklund, Spårvägen, föll i målhoppet i första åket i

lördagens downhill-tävling och skadade sig så illa att ambulans fick tillkallas.

Andra åket i herrseniorklassen började lika tråkigt.

Christer Pettersson, Bollnäs, körde rakt in i en skyddsmadrass i stenpartiet och flög med huvudet före över styret och ner i backen.

Ambulans tillkallades återigen, då Pettersson, förutom en sprucken läpp och en utslagen tand, klagade över stickningar i nacken.

- Arrangörerna i Slätta MTB har haft en jäkla otur, konstaterar förre Falu CK-cyklisten och mountainbikelegenden Tommy Johansson.

Själv tvingades han stå över lördagens tävling.

- Jag har varit förkyld och har dessutom problem med struma, berättade han.

I Johanssons frånvaro vann en av hans adepter, Frans Sjöblom, downhill-tävlingen.

Detta bara 14 hundradelar

före tvåan Marcus Lagerblad, Varberg, och efter att han

förbättrat sig med 20 hundradelar i andra åket.

- Jag trodde inte att jag skulle köra bättre i andra. Det kändes som om det gick långsammare i stenpartiet, men i stället gick det nog fortare tidigare i banan, säger Sjöblom, som inte tycker att det är den tuffa, utslagsgivande

banans fel att det inträffade två så otäcka olyckor under tävlingen.

- Nej, det tycker jag inte.

Visserligen finns det ingen annan bana i Sverige som har ett sånt svårt stenparti, men det handlar nog mer om orutin från förarnas sida av att köra så här svåra banor och att man är lite för oförsiktig.

I söndagens dual, som klarade sig utan incidenter, kom Sjöblom först på tredje plats. Tommy Johansson vann före Ragnar Sylwan och sa om banan:

- Slätta har verkligen tagit åt sig av kritiken man fick efter mountainbike-SM och byggt om banan. Då var det inte mycket till störtlopp, men det är det nu. Det viktiga är att banan är lik de internationella och då gör det inget att den är så mycket kortare. De svenska banorna måste möta de internationella banorna för att de svenska cyklisterna ska lära sig. Och då blir det så här, att en del får lära sig den hårda vägen.

Dramatiken slutade dock lyckligt, då både Marcus Wiklund och Christer Pettersson fick lämna sjukhuset redan under lördagen.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons