Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik på Djurgården

Annons

- Formmässigt känns det bra efter landslagslägret i Danmark som avslutades den sjätte juni. Jag siktar på en topplats på Djurgården, samt att dagsformen är bästa tänkbara, säger Niclas Jonasson.

Den snabba sprintorienteringen som väntas på Djurgården i huvudstaden kommer på herrsidan, att handla om tre man som med en seger kan säkra totalsegern i Elitserien.

Jonas Pilblad, Skogsfalken, toppar totalställningen, men har endast en poäng tillgodo till leksingen Niclas Jonasson sommed ett EM-guld och seger i senaste Elitseriedeltävlingen i bagaget, visat att både formen och självförtroendet är på topp. Norrmannen Anders Nordberg,Bäckelaget,kan också säkra totalsegern och prischecken på 50 000 kronormed en seger i finalen.

På damsidan är det bara Tanja Ryabkina, Hellas, somsjälv kan avgöra.Medtvådelsegrarleder hon åtta poäng före UlricehamnstjejenSimoneNiggli-Luder.

MenNiggli, som vunnit Elitseriende två senasteåren, lär inte ge sig utan en hård kamp.

Strax bakom skuggar också Stora Tunas Emma Engstrand som radat upp topplaceringar under våren. Borlängetjejen, som vann Elitserien 2002, kan mycket väl slå till igen.

Vid seger för Engstrand och Ryabkina utanför prispallen blir det Stora Tunatjejen som tar hem totalsegern.

Över 700 orienterare i alla åldrar väntas till sista deltävlingen på Kungliga Djurgården.

Elitseriefinalen avgörs i samband med sista deltävlingen iStockholm City Cup, en sprintorienteringscup i stadsmiljö som fortsätter att locka många deltagare.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons