Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik när Emelie tog junior-SM-silver

Annons

Samtliga deltagare i damjuniorklassen i junior-SM i luftgevär sköt till att börja med 40 skott. De åtta bästa fick sedan skjuta finalen, tio skott, och båda resultaten räknades samman. Emelie Jansson noterade 393 poäng vilket hon i stort sett var nöjd med.

- Något skott kunde väl ha varit bättre, sa Emelie efter den första avdelningen.

Ytterligare två skyttar, Andrea Franzén och Johanna Hultgren, sköt 393 poäng medan fjärde skytt till final hade 390 poäng.

Därmed stod också klart att Emelie i princip hade en pallplats klar. Frågan var bara vilken valör på medaljen det skulle bli.

När de tio finalskotten var avklarade visade det sig att Emelie och Andrea hade exakt samma resultat, inräknat decimaltolkning, 494,6 poäng. Därmed fick särskjutning tillgripas.

- Normalt sett blir jag aldrig nervös, men nu blev jag det.

Ett skott i taget tills det att skyttarna går att skilja åt är vad som gäller i särskjutning. Men det behövdes bara en omgång.

Andrea Franzén från Fältjägarna i Östersund sköt 10,7 medan Emelie inte fick till det noterade 8,2.

- Det var den hemskaste final jag varit med om. Det var så spännande. Men jag är överlyckligt att det blev silver. Det här lever jag länge på, sa en sprudlande glad Emelie Jansson efter prisutdelningen.

Emelie, som bor i Sandviken, ser nu fram mot riksfinalen i Skyttiaden i Eskilstuna 13 mars.

Ludvika skytteförening fick också ett lagbrons med sig hem. Och det mycket tack vare Emelie Jansson. Hon ingick nämligen i herrjuniorlaget tillsammans med Andreas Borg och Kasper Grönkjaer.

Andreas och Kasper sköt båda 567 poäng på 60 skott och Emelie 590, vilket var det högsta resultat av alla i tävlingen.

Grängesbergs skytteförening var också nära att ta ett lagbrons. Hade Kristina Simonsson ingått i laget hade blvit tredje plats.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons