Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik i hundspåren

Annons

- Landslagstrupperna är redan uttagna, så därför avstod flertalet norrlänningar från start. Synd, för vi hade ett fantastiskt prisbord och erbjöd perfekta tävlingsförhållanden.

Nu blev det Hällefors som dominerade den första tävlingsdagens kortare distanser. Där damklasserna dominerade startfälten.

Ann-Charlotte Carlsson och Elliot-SM är överlägsna i vinter och la de "vanliga" två minuterna mellan sig och nästa ekipage. Den här gången Monica Bergman från Sveg. Unga Malin Sundin var bästa hemmaåkare på fjärde plats, inte långt från bronset.

I herrklassen vann Timo Silvola ochh Frej från Hällefors lite överraskande före Kalle Wegerfeldt, Bollnäs.

Morahoppen Thomas Sparr och Niklas Ström fick inte till det och var två minuter från segern, vilket var en besvikelse.

På söndagen handlade det om gemensam start och där var det norrlänningarnas tur att dominera.

Herrsegraren Christer Andersson körde tvåspann med Ficus och Groll och det blev en dramatisk resa.

Strax efter starten släppte linan mellan Christer och pulkan och i jakten på det flyende ekipaget bröt han ena staven. Han fick en ny, femton centimeter för kort, och lyckades hänga med tills han fick en bättre stav.

Några kilometer senare var han illa ute igen. Då kom Elias Eriksson från Södra Dalarna i vägen för hans ekipage. Christer, Ficus och Groll kom förbi. Men för Elias var det färdigåkt för dagen då pulkan gick sönder. Det var bara att koppla loss hundarna och ta bakvägen i mål.

Thomas Sparr och Flox åkte in som trea, men än en gång rejält slagna.

I damklassen var Åsa Nordgren från Boden i täten från start och vann klart före Karin Rabe, Bollnäs, med Sara Sundin, Mora, som trea.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons