Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik i EM

Annons

- Det var lite nervöst. Det hade bara inneburit extra bekymmer för alla om matchen skulle spelats idag i stället, säger ledaren Tony Klarberg.

Men nu blev det match trots allt. Men till allas besvikelse fick matchen nämligen brytas vid ställningen 10-10.

Då hade man spelat i nästan fyra timmar utan att få ett avgörande. Man bröt matchen för att det inte gick att fortsätta på grund av att det blev för mörkt.

- Ja, det går inte att spela då. Det blir helt enkelt för farligt för spelarna. Så här länge brukar inte en match hålla på. Matchen fortsätter idag klockan elva, säger Tony Klarberg.

Annars så inledde Sverige bäst och gick upp till en 3-0 ledning. Sverige spelade stabilt med bra pitchning av Leksandskillen Daniel Farth.

- Det såg mycket bra ut, medger Klarberg.

Rumänerna ryckte dock upp sig och någon timme senare var ställningen 5-5. Sedan följdes lagen upp till 6-6. Därefter såg rumänerna ut att ha kopplat segergreppet när man ryckte ifrån till 10-6. Då såg det verkligen mörkt ur svenska ögon sett.

- Ja det gjorde det. Men killarna visade sedan prov på en ruggig vilja och vi lyckades kvittera till 10-10 efter mycket kämpande, medger Tony.

Sedan följde förlängning och förlängning utan att få ett avgörande. Det gick så pass långt att man var tvungen att bryta matchen.

- Det ser lovande ut med tanke på att vi gjorde en mycket bra finish. Och nu gjorde vi inte så mycket enkla misstag som i första matchen, konstaterade Klarberg.

Som var nöjd med sitt lag.

- Otrolig kämpainsats av grabbarna, berömmer Tony.

Och som mycket väl vet att det behövs en seger nu i och med att man förlorade första matchen.

- Jo, det är viktigt att vi vinner mot Rumänien om vi ska ha en chans att vara bland de två första.

De två första går upp till A-poolen och det är det självklara mål för Klarbergs lag.

- Det är vår målsättning, avrundar Tony Klarberg.

De andra två leksandskillarna Rikard Leander och Mattias Olsson skötte sig väldigt bra.

ANDERS GRANLUND

Mer läsning

Annons