Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dragge" har hämtat sig

/
  • Dragana Mrksic ådrog sig en hjärnskakning i lördags, men hoppas ändå kunna vara med i helgens möten mot tabelltrean Iksu och sexan Dalen.

Dragana Mrksic är bland de tuffaste och en de mest utvisade i elitserien.
Förra helgen fick Kais hårdföre back känna på extra tufft spel då hon olyckligt krockade med Örebros lagkapten Anette Lundin.
18-åringen ådrog sig en hjärnskakning och hämtades i ambulans.

Annons

– Det var riktigt obehaglig att ligga där på golvet och vänta på ambulansen, säger "Dragge", som hon kallas, om olyckan som inträffade med knappt fem minuter kvar av matchen.

– Jag fick en passning bakom mål och skulle sedan vänta upp längs sargen. Örebrotjejen kom i fart och jag såg inget.

Det blev en kraftig smäll och båda föll ihop på golvet. Örebrokaptenen reste sig efter en stund, medan Kaisbacken blev liggande.

– Smällen tog vid den högra tinningen. Jag fick ont i nacken och jag tappade också känseln i högra handen, så det var otäckt.

"Dragge" fick vänta en halvtimme innan ambulansen kom. Sedan blev det undersökning på Mora lasarett och där konstaterades en lättare hjärnskakning. Senare på kvällen fick hon åka hem, med order att ta det lugnt.

– Det har jag också gjort. Ingen innebandy, bara lite träning på gym. Jag har fortfarande lite ont i huvudet, men det är klart bättre nu jämfört med några dagar sedan, konstaterade Dragana under torsdagen.

– Men jag ska testa innebandy i kväll, tillade hon snabbt.

– Det är viktiga matcher i helgen och man vill ju få lite spring i benen innan dess.

Mrksic kommer från Billingsfors och studerar tredje året på innebandygymnasiet i Mora. Hon fick debutera i fjol och har den här säsongen tagit en ordinarie backplats.

"Dragge" kliver inte undan när det vankas närkamper. Hon tillhör också elitseriens mest utvisade och det är bara Salas Helena Lundqvist (28 min) som har fler minuter än de 16 som den tuffa Kaisbacken har på sitt samvete.

– Haha, jaha du har koll på det.

Hon står även noterad för sex poäng, men väntar på säsongens första mål.

– Jag får försöka hänga någon i helgen, säger "Dragge" om de båda de hemmamatcherna mot Umeålagen Iksu och Dalen.

Mer läsning

Annons