Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dörren till landslaget står på glänt

Annons

- Han borde ha fått ett ännu längre straff. Och i landslaget får han aldrig åka mer, dundrade förbundets sportchef Hans "Hampe" Falk då.

I dag, när Nicklas är en fri man, är tongångarna lite mildare, även om policybeslutet står fast.

- Styrelsen tog det beslutet i samma veva som Nicklas åkte dit, och det gäller än. Och jag har bara att rätta mig efter det. Så för mig är det lätt, säger Falk.

Men landslagsdörren är inte helt stängd för Nicklas i framtiden.

- Frågan om någon ändring av beslutet kan komma upp först när Nicklas kör så bra att han är aktuell för landslaget. Men det här är ett styrelsebeslut, säger "Hampe" Falk och tillägger:

- Det här är inget personligt mot Nicklas.

Trots de hårda orden efter dopningsskandalen 2001 är förbundets sportchef nöjd med att alla förbunden anslutit sig till Wada-koden som säger två års avstängning vid första dopningsförseelse.

- Wada-tanken är riktig. Nu har vi ett heltäckande system, där alla som åker dit får samma straff, säger Falk som tror att Nicklas fått det svårt att komma tillbaka om avstängningen blivit längre än vad den nu blev.

- Nu hinner han få några tävlingar den här säsongen. Skulle han fått vänta ända tills nästa säsong, eller ännu längre, tror jag han skulle få svårt rent mentalt att komma tillbaka. Det här beskedet var bra för honom, avslutar sportchef Falk.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons