Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dopningsöverklagan avslagen

Annons

Internationell idrotts högsta skiljedomstol, CAS, avslog på torsdagen det österrikiska skidlandslagets överklagan av de domar som utdömdes i samband med OS i Salt Lake City för drygt ett år sedan.

Under vinter-OS 2002 upptäcktes blodtransfusionsartiklar i en stuga som hyrdes av Österrikes skidlandslag. I maj diskvalificerades åkarna Marc Mayer och Achim Walcher från spelen retroaktivt av Internationella olympiska kommittén (IOK), kiropraktorn Volker Müller och förbundskaptenen Walter Mayer avstängdes från alla OS till och med 2010 och lagets läkare Peter Baumgartl fick en skarp varning.

Den enda mildring som CAS beslutade om på torsdagen var att Volker Müllers avstängning ändras till en skarp varning.

''CAS har funnit att blodtransfusionerna som administrerades av Walter Mayer till hans son Marc och Achim Walker faller under definitionen bloddopning...och kan inte anses vara legal medicinsk behandling'', skriver CAS.

''Skiljenämnden har dock funnit att Dr Peter Baumgartl och Volker Müller inte gjort sig skyldiga till dopningsbrott utan snarare misskött sina medicinska åtaganden, vilket motiverar en skarp varning''.

Mer läsning

Annons