Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Domen är löjlig"

Annons

Vad Tolvanen ifrågasätter är hur de båda kan få ett lika långt straff.

I hans, förvisso partiska, ögon var det inget snack om vem som var den aktive.

– Jag har sett bilderna på video. Eneqvist försökte bara försvara sig, medan Gage var den som slog. Jag kan inte acceptera det här, säger han.

– Det är ett rykte vi har haft i Leksand hela säsongen, att vi hamnar i slagsmål. Det är väl därför de vill påminna oss.

Slagsmålet hade sin upprinnelse i det heta elitseriemötet mellan Djurgården och Leksand i Globen i förra veckan.

15 sekunder från slutet hamnade Johan Eneqvist och Joaquin Gage i en närkamp som slutade med ett slagsmål med kastade handskar.

Domaren Patrik Sjöberg bedömde det som ’’match penalty’’, vilket är en grövre form av utvisning och medför automatisk avstängning i en match.
Nu bedömde disciplinnämnden att de ska få sitta på läktaren i ytterligare två matcher.

– Vi har sammantaget tyckt att de båda är lika delaktiga i slagsmålet. Vi konstaterar visserligen av Gage inleder efter att Eneqvist har satt klubban mellan benen på honom, men under själva slagsmålet är ansvaret delat, säger Martin Holmgren, disciplinnämndens ordförande.

Avstängningarna innebär att de båda spelarna inte får spela mer i grundserien.
Något som drabbar Leksand, som krigar om en slutspelsplats, extra hårt.

-Det är illa för oss, speciellt i det här läget när vi behöver poäng. Att Eneqvist inte kan vara med innebär att vi får svårt att ha fyra ’’lines’’, då vi bara har tre centrar kvar.

De (disciplinnämnden) borde fråga sig varför vi hamnar i slags mål så ofta. Vi är ju kända som ’’lirarnas lag’’ och många lag försöker testa oss, och vi har fått försvara oss många gånger då domaren inte riktigt hunnit med, säger Jarmo Tolvanen.

Disciplinnämnden stänger även av Södertäljes Tony Virta och Djurgårdens Staffan Kronwall i fyra dagar (två matcher) efter deras slagsmål i en match några dagar tidigare.

Samtliga dömda kan överklaga.

– Det är ingen idé. Det tar ju en månad och då är ju serien färdigspelad, säger Tolvanen.

NICLAS JOHANSSON/TT

Mer läsning

Annons