Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domaren skallades

Annons

Efter att domaren dömt straff för Svartviks IF blev spelarna i Sao Carlo och deras ledare missnöjda. Detta visade de genom att gestikulera och fälla nedvärderande omdömen om domarens beslut.

- Deras ledare fick lämna plan eftersom han uppträdde olämpligt, säger Leif Sundell, som är domaransvarig vid Dalecarlia Cup.

Straffen gav Svartviks IF ledningen och efter det flöt spelet utan incidenter. Sao Carlo drog sedan på sig en utvisning och spelarna var vid det här laget irriterade på domaren.

Under andra halvlek inträffar ytterligare en situation som spelarna i Sao Carlo blir upprörda över.

- De får en frispark och innan Svartviks IF har fått klartecken från domaren springer muren mot bollen. Då skjuter Sao Carlo iväg bollen, som går i mål. Domaren har då precis innan blåst av för att varna de spelare i Svartvik som rusat fram mot bollen.

- Spelarna i Sao Carlo säger då illa valda ord, säger Leif Sundell.

Efter det fortsätter matchen utan att något allvarligt händer. Men när matchen är slut utbryter tumult.

- Den första spelaren i Sao Carlo som kommer fram till domaren för att skaka hand gör det, men när den andra spelaren kommer fram slår han domaren i magen med knytnäven.

När domaren har tagit sig ur den situationen kommer en tredje spelare fram och skallar honom i bröstet och precis som Marco Matterazzi i Italien föll omkull efter Zidanes skallning, faller också domaren till marken. Han fick en rejäl smäll i bröstet, säger Leif Sundell.

Efter detta springer de brasilianska spelarna runt och gapar och skriker på domaren. Andra domare får tillsammans undan den skadade domaren, medan den brasilianska ledaren försöker lugna ner sina spelare.

Hur tävlingsledningen kommer att gå vidare med det inträffade var igår eftermiddag oklart. Det var inte heller klart om de två spelarna kommer att polisan- mälas för misshandel.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons