Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domare attackerad av Leksandsfans

Annons

Pehr Claesson verkar ta händelserna med ro, trots allt.

- Det var ingen större fara, men nästa gång kan det vara värre. Då är det inte så roligt.

Leveransen av den utdragbara tunneln till spelargången i Ejendals Arena är försenad. Det innebär att inget skyddade domarna när de lämnade isen.

- Tunneln kommer i veckan och sätts upp till nästa match. Något liknande kommer inte att hända, för då kommer de som gjorde det aldrig in igen, säger fastighetschef Jan Kans.

När en hotbild som den i måndags dyker upp, ska säkerhetsvakter skydda domarna. Dessa är fem till antalet, understödda av några vaktmästare som hjälper till i nödfall.

- De var inte jättemånga i alla fall, säger Claesson.

Enligt honom är det sällsynt med den här typen av tilltag från publiken. Incidenten leder till ett samtal med Tommy Töpel på Hockeyligan, där man sedan avgör vilka följder som är lämp-liga.

- Vi ska ha ett möte i morgon (läs: i dag) där frågan tas upp. Vi kan ge böter på allt mellan 5000 och 250000 kronor, men det tror jag inte är aktuellt i det här fallet, säger Töpel.

Även han understryker att den här typen av incidenter blivit mycket färre de senaste fem åren, mycket tack vare ett gott sam- arbete med supporterklubbarna.

- Det tråkiga är ju att samma sak hände även för någon månad sedan i Leksand. Personligen tycker jag att det är oturligt att det sker just i Leksand, som är en publikfavorit i hela landet.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons