Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domanski Lyfors kapten i Kina?

Annons

För närvarande är Domanski Lyfors förbundskapten för svenska U21-landslaget och ska vara "spion" för damlandslaget inför VM.

Enligt sporttidningen Titan väntas hon inom kort ta över efter Ma Liangxing, som tvingades hoppa av som förbundskapten tidigare i år på grund av hjärtproblem.

Kina har sökt en ersättare i Europa och överst på önskelistan stod Tina Theune-Meyer som bland annat ledde Tyskland till VM-guld 2003. Tyskan har dock tackat nej till uppdraget att leda Kinas damlag över VM i höst.

Kina har höga förväntningar inför VM på hemmaplan, minst semifinal. Det kan bli svårt att uppnå med tanke på lagets sex raka förluster i Algarve cup, som avslutades tidigare i veckan. Då ledde Wang Haiming laget. De kinesiska spelarna vill helst att han stannar kvar med tanke på att VM går redan om ett halvår (inleds 23 september).

Den kinesiska sporttidningen beskriver Domanski Lyfors, som förde svenska damlandslaget till VM-silver 2003, som "tuffare än manliga tränare". Hon var förbundskapten i nio år.

TT

Mer läsning

Annons