Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domanski Lyfors aktuell för Kina

Annons

Domanski Lyfors bekräftar för TT att hon har blivit erbjuden att bli förbundskapten för Kinas damlandslag i fotboll.

Under Algarve cup tidigare i veckan hade hon ett möte med managern för det kinesiska landslaget, som erbjöd henne att ta över som förbundskapten för att först och främst leda Kina i hemma-VM i september. Eventuellt kan det därefter bli en förlängning över OS i Kina 2008.

"Jag är glad och stolt över att ha blivit tillfrågad. Just turneringarna som Kina är värd för lockar speciellt och jag är ju en tävlingsmänniska som gillar utmaningar", säger Marika Domanski Lyfors i en skriftlig kommentar till TT.

"Detta skulle definitivt vara en sådan. Men jag behöver mer betänketid, eftersom det är många saker som ska fungera. Mer har jag inte att säga just nu. Närmast ska jag diskutera med min familj och med Svenska fotbollförbundet som är min arbetsgivare".

För närvarande är Domanski Lyfors förbundskapten för svenska U21-landslaget och ska vara "spion" för damlandslaget inför VM.

För damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby kommer beskedet som en överraskning.

Enligt sporttidningen Titan väntas hon inom kort ta över efter Ma Liangxing, som tvingades hoppa av som förbundskapten tidigare i år på grund av hjärtproblem.

Den kinesiska sporttidningen beskriver Domanski Lyfors, som förde svenska damlandslaget till VM-silver 2003, som "tuffare än manliga tränare". Hon var förbundskapten i nio år.

TT

Mer läsning

Annons