Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DM-guld till Juno

Annons

Juno kan numera titulera sig som distriktsmästare. Avestaklubben säkrade guldet genom att besegra Hedemora i finalen med 5-4.

Finalen blev en riktigt rysare. Vid ställningen 4-4 klev Junos Alexander Hjalmarsson och Hedemoras Henrik Lundberg in för att spela den avgörande matchen. Det blev Hjalmarsson, den före detta Hedemoraspelaren, som drog det längsta strået. Han vann matchen med 3-1 och fixade därmed DM-guldet till Juno via finalsiffrorna 5-4.

I damklassen vann Juno, med bland andra tidigare Långshyttespelaren Katarina Larsson i laget, programenligt över Borlänge med 5-1.

I P15-finalen vann något överraskande Jägarnäs/ Ludvika över förhandsfavoriten Borlänge. Pontus Stjerna blev stor matchhjälte då han i den avgörande matchen vann med 13-11 i skiljeset mot Tomas Ekspong.

Borlänges herrjuniorer var ohotade och vann med 5-1 mot Juno och i oldboydklassen segrade Juno klart över Falun med samma siffror.

Stenhårt var det däremot i lilla DM (för högst klass 3-spelare) där Jägarnäs/Ludvika ledde med 4-1 över Juno, då Avestalaget kom ikapp och utjämnade till 4-4. Men återigen var det en Stjerna som lyste klarast och ordnade Jägarnäs/Ludvikas andra triumf för dagen. Andreas Stjerna var namnet som avgjorde till ny 5-4 seger.

Mer läsning

Annons