Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurmo/Sifferbo tvingas dra sig ur serien

Annons

- Det är tråkigt, men det finns inget val, säger fotbollsektionens ordförande, Lars-Göran Melin.

Herrlaget hade stora trupp-problem redan säsongen som gick. Seriefinalen mot Kvarn- sveden, 1-13, gav på något vis en föraning om vad som komma skulle.

- Vi har meddelat Dalarnas Fotbollsförbund om att vi drar oss ur seriespelet 2006. En åt-gärd som först och främst beror på spelarbrist, men det har även varit svårt att rekrytera ledare, berättar Melin och fortsätter:

- Vi hade väldeliga problem säsongen 2005. Och en sådan här säsong vill då inte vi uppleva igen.

Melin och hans styrelsemedlemmar har försökt att undvika en nedläggning av seniorlaget.

- Vi försökte få till det. Men eftersom det dessutom drog ut på tiden med tränarfrågan, blev några spelare oroliga och gav sig i väg, berättar Melin.

Han tänker då bland annat på målvaktslöftet Pontus Hagström och Nicklas Söderlund, vilka båda valt en vidare satsning i Brages tipselitlag för juniorer. Båda förgrundsfigurer i det P16-teamlag, bestående av spelare från D/S och Gagnefs IF, som vann Dalecarlia Cup i somras.

- Vi har tunt med lag även på pojksidan och kvar finns bara teamlag i P13- och P11-klasserna, med cirka sju spelare i vardera lag. Jag vet inte vart våra ungdomar mellan elva och sexton år har tagit vägen, suckar Melin.

Tungt således även vad det gäller återväxten. Lars-Göran Melin sitter dock inte overksam och optimismen tilltar något när han lanserar en påtänkt sam- arbetsmodell:

- Vi har fyra fotbollsföreningar (Mockfjärd, Segro, Gagnef och D/S red anm.) i Gagnefs kommun, vilket nog är två för mycket på seniorsidan.

- Jag tror att det måste till något större samarbete klubbarna emellan för att vi ska kunna behålla spelarna i kommunen.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons