Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården på "Vallen"

Annons

fotboll/borlänge.

u De fotbollsbitna i länet i allmänhet och Borlänge i synnerhet, kan få en riktig godbit, mer eller mindre till skänks, kommande vecka.

Under förutsättning att Kommunals strejk fortsätter och ingen dispens ges på den ansökan därom, som är på väg, så kommer mötet i Svenska Cupen mellan Gefle IF och mästarlaget Djurgården nästa torsdag att spelas på - Domnarvsvallen!

- Så är det.

- Klubbarna har varit i kontakt med oss och vi har lovat att hjälpa till om det blir aktuellt. Mycket tyder ju på att så blir fallet också, vad jag kan förstå, bekräftar Brages klubbdirektör Bo Persson.

Vilken kan berätta att klubbarna ska ha en sittning i början av veckan, för att diskutera detaljer kring matchen.

- Vi är inte bundna till de stränga regler som Svensk Elitfotboll satt för matcher i Allsvenskan och Superettan längre.

- Med den här matchen blir det förstås annorlunda. Vi räknar med rejält många Djurgårdssupporters på plats, och då krävs enligt riktlinjerna strängare bevakning bland annat, säger Persson.

Inom Gefle IF, där Kenneth Rosén, Bragetränare under en period i mitten av 80-talet, numera basar för laget, är man inte glad över att behöva flytta den här "godbiten".

Om det nu blir så.

- Jag tycker att förbundet under rådande omständigheter kunde ha flyttat den här omgången framåt i tiden för att ge oss en chans att spela inför vår hemmapublik.

- Vill det sig väl, kan en sådan här match locka uppemot 5 000 åskådare här i Gävle, säger Kenneth Rosén.

Något större hopp om beviljad dispens för matchen har inte Gefletränaren.

- Vi såg ju hur det gick med speedwayen på Stockholms Stadion. Varför skulle vi gå före där, funderar han.

I dagsläget pekar alltså det mesta på en flytt till Domnarvsvallen, en sak som varken Bo Persson eller andra i Brageledningen "gråter" över.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons