Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurback siktar på guld

Annons

Säter Triathlon, som avgörs nu på lördag, har i år SM-status både individuellt och i lag och tävlingarna avgörs över så kallad sprintdistans; 750 meter simning, 20 kilometer cykling och 5 kilometer löpning.

Betydligt kortare än den klassiska distans som Djurback oftast tävlar över.

- Men sprint passar mig bra också. Det är inte så stor skillnad, säger Jonas som blev svensk mästare på sprintdistansen i Säter för två år sedan.

I år är han en av favoriterna, men konkurrensen är stenhård.

- För första gången ser det ut som om alla starka namn kommer att ställa upp. Tidigare har det alltid saknats någon.

Jonas främsta utmanare blir Joakim Willén, Motala, Björn Andersson, Racerdepån och Jonas Colting, Ymer. Den sistnämnde en utpräglad långdistansare som tog VM-brons på Iron Man-distansen förra året.

- Colting är en stark löpare, så det gäller att hänga av honom på cyklingen.

Jonas själv har problem med löpningen. Efter höftoperationen i höstas har han ännu inte den mängdträning som krävs för att vara hundraprocentig i löpmomentet.

- Men förhoppningsvis har jag förbättrat mig ytterligare löpmässigt fram till Säter Triathlon.

Jonas är dock en erkänt duktig cyklist och cykelbanan i Säter passar honom.

- Den är väl inte så teknisk men den har ändå en rejäl backe, så det passar mig. Att ha en lättåkt bana där man ligger och pressar är inget vidare för mig.

I söndagens lagtävling är Falu SS regerande svenska mästare. Efter att ha tagit silver bakom Team Asics både 1999 och 2000 blev det i fjol tredje gången gillt för Falulaget med Djurback, Clas Björling och Fredrik Norgren.

- Vi har samma lag i år och hoppas förstås på ett nytt guld. Team Asics och Team Subito, som var tvåa efter oss i fjol, blir de främsta utmanarna.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons