Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurback ser framåt

Annons

- Och det är löpningen som är problemet internationellt och jag är rädd för att jag inte är tillräckligt bra i löpningen än, säger Jonas.

I Dalacupen behövde han inte förta sig i löpningen. Redan inför den avslutande löpningen var Jonas nästan en och en halv minut före Erik Zidén, Kvarnsveden.

I mål var han 2.13 före tvåan, klubbkompisen Erik Olsson.

- Det kändes okej även om fötterna var kalla i början av löpningen och det blev lite stumt.

På grund av kommunalstrejken var tävlingen flyttad från Lugnet till Stångtjärn. Därmed fick den 200 meter långa simningen avgöras i Stångtjärns drygt 16 grad varma vatten, med våtdräkt på.

Trots den något avskräckande simningen kom 15 triathleter till start och samtliga fullföljde.

En som imponerade var 17-årige Erik Zidén, Kvarnsvedens GoIF, som slutade trea efter att ha legat tvåa en bit in på den avslutande löpsträckan.

Erik tillhör landets bästa i sin åldersgrupp och blir kanske en dag en värdig arvtagare till Jonas Djurback.

För Djurback var det här sista tävlingen inför världscuppremiären i Sydkorea 7 juni.

- Jag åker till Sydkorea på måndag och lite synd är det att det är så pass lång flygresa till första världscuptävlingen. Men i Sydkorea får jag ett bra kvitto på var jag står formmässigt. Det är en sak att vara bra i Sverige, en annan att tävla internationellt.

Jonas lägger stort fokus på världscupen i år eftersom det är genom de tävlingarna triathleterna kvalificerar sig till OS nästa år.

- Det är tufft att ta sig till OS eftersom max 50 tävlande får ställa upp där. Just nu har inte Sverige någon plats, men jag tror att vi får minst en plats. Men i slutändan är det ju ändå Sveriges Olympiska Kommitté som avgör om vi ska skicka någon till OS.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons