Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurback nobbar VM

Annons

Han har ont på vänster knäskål, i muskelfästena där stora lårmuskeln fäster. Tidigare i våras hade han liknande problem med det högra knät. Då vilade han och smärtan försvann. Nu är det för få dagar kvar till tävlingen för att han ska hinna bli bra.

För att få reda på om knät skulle hålla för längre distanser körde Djurback SM i Göteborg för en och en halv vecka sedan.

- Jag tänkte att det får bära eller brista när jag körde SM. Jag hade ont under cyklingen och löpningen. Efteråt kunde jag inte ens böja knät, men nu kan jag gå normalt i alla fall.

Jonas Djurback har inte kunnat träna ordentligt efter SM. Han kan simma och har börjat med rehabiliteringsträning. Om Jonas skulle köra på söndag så skulle han inte ha tränat ordentligt på två veckor.

- Jag skulle säkert kunna ta mig runt men mentalt skulle jag veta att jag inte hade förberett mig på bästa sätt och då har jag inget där att göra. På internationella tävlingar måste man vara i absolut toppform för att starta, fortsätter han.

Det var i våras som Jonas Djurback valde att lägga om sin träning. Han visste att han inte skulle lyckas kvala till OS i Aten. VM på hemmaplan lockade och träningen inriktades på långdistans, med många långpass.

- Sådana här skador är vanliga bland cyklister så för min del handlar det om att mina knän inte har varit vana med långa träningspass på cykeln.

Nu gör Djurback ett uppehåll vad gäller triathlon. Han ska dock simma Vansbrosimningen och hoppas vara tillbaka i augusti då SM på sprintdistans avgörs i Norrtälje.

- Det är tråkigt att jag inte kan vara med i Säter. Jag har ju inte kört några längre distanser och jag är lite sugen på det och skulle gärna prova.

MATILDA BUSKE

Mer läsning

Annons