Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dick snabbast i Vintermaran

Annons

- Det här trodde jag aldrig.

- Jag var helt körd, tyckte jag, vid varvningen och det naturliga hade varit att kliva av så som jag kände mig.

- Men på något vis, hur vet jag inte, återvände krafterna och när jag sedan under slutdelen av det andra varvet började knapra in på Jonas (klubbkompisen Birgersson, som hade lett loppet från start) så kändes det förstås än bättre.

Jodå, Dick fick till det alldeles förträffligt på slutvarvet, tog in de 20 sekunder han var efter redan efter någon kilometer och drog sedan ifrån och var i mål drygt två minuter före tvåan, som blev Thomas Andersson, Kisa.

Den senare var kanske den lyckligaste av samtliga vid målgång sedan han konstaterat att han klarat den magiska 2.40-gränsen.

Andersson var i sin tur runt 2,5 minuter före trean, i sammanhanget rutinerade Tommy Nilsson, 48, som disponerat krafterna perfekt och kanske var den bland tätmännen som såg fräschast ut efter målgång.

För loppet krävde, trots att Vintermaran 2004 minst av allt hade något vintrigt över sig, sin man/kvinna, vågar vi påstå.

Egentligen perfekt väder om det inte varit för vinden.

Den bet, både i kropp och själ. Inte minst på de öppna sträckorna vid Ängesgårdarna, där det blev rejäl stiltje i farthållningen bland de flesta av det 100-tal som kom till start i maran.

Äldst i gänget den här gången var för övrigt 81-årige Sven Ol-Mårs, från Strands IF, som fick dispens från maxtiden (femtimmar) och var i mål på 5.33.

Notabelt är också att Kvarnsvedens GoIF vann 5-mannalagtävlingen via Dick Olsson, Tommy Nilsson, Jonas Birgersson, Jörgen Thorsell och Dan Hoffman. Som vanligt är man böjd att säga.

Det innebär att klubben som pris får arrangera även 2006 års tävling, med en välbehövlig peng i kassakistan som följd.

I vanlig ordning sprangs också Vintervarvet (14 kilometer) med även en hel del hemmalöpare i tätgänget av det 30-tal som startade.

Peter Löfås var tvåa i mål och 41-åringen Tommy Frisk trea nämligen.

Vann gjorde Pekka Anderman, Flemingsberg, 39-åringen som i början av 90-talet ju också tävlade för Borlängeklubben.

- Jag testade ett ryck nere vid pappersbruket, det höll, konstaterade segraren, som på sista kilometern löpte ifrån 15 år yngre Löfås med 21 sekunder.

Ett fåtal entusiaster tittade på i snålblåsten.

- Så någon större fara för publikkravaller har det inte varit, konstaterade en leende Bengt Hoel i arrangörsstaben.

Nöjd med att klubben klarat arrangörskapet av Maratonsällskapets årliga tävling för elfte gången på ett förträffligt sätt.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons