Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detta kan bli Faluidrottens framtid

Annons

Kommunstyrelsens sammanträde igår eftermiddag drog ut på tiden, men när mötet var klart kunde Mikael Rosén ge ett positivt besked till de drivande personerna bakom byggandet av en multiarena på Lugnet.

Var alla partier överens i frågan?

- Beslutet att säga ja till projekteringspengarna stod alla bakom, sedan är det en annan sak om alla partier i slutändan röstar ja till byggandet av arenan.

Fanns det vissa partier som tvekade?

- Visst finns det en del som inte fullt ut litar på den budget som finns för arenabygget. Därför är det viktigt att någon utomstående går in och tittar igenom budgeten och de ekonomiska kalkylerna.

Hur ska det gå till rent praktiskt?

- Vi i KS beslutade i går att jag, Dan Westerberg och Jonny Gahnshag, från kommunens sida, ska vara involverade i det fortsatta utvecklingsarbetet av multiarenan, säger Rosén.

Hur ser du på möjligheterna till byggandet av en multi-arena på Lugnet?

- Det vill jag inte ha någon åsikt om i dagsläget, men projektet är ju intressant och hade hela idén varit dödfödd, så hade ju inte vi i KS sagt ja till projekteringspengarna.

Planeringsarbetet för multiarenan går nu vidare och nästa gång frågan kring arenan kommer upp i kommunstyrelsen är den 27 februari.

- Och då handlar det om att säga ja eller nej till byggandet av arenan, säger Mikael Rosén.

Det slutliga beslutet om multiarenans byggande tas av kommunfullmäktige den 8 mars.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons