Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ville sig inte riktigt för Sebastian

Annons

- Det var precis som sist en helt ny bana för mig och det tar tid att lära sig alla kurvor och omkörningsställen. Det är som ett spel, man vet aldrig hur det ska gå. Kvalet gick i alla fall bra, säger Sebastian Hohenthal.

I det första kvalet var han trea, i det andra fyra. Det innebar fjärde startposition i första racet.

- Jag tog mig snabbt upp på tredje plats, men genade för mycket i en chikan. De hade lagt stora däckstravar i chikanerna och jag var lite för het. Hjulet slogs snett så det var bara att styra ut på närmsta gräsmatta och parkera, säger Sebastian.

I det andra racet hade han lite större förhoppningar. Han startade trea och ryckte tillsammans med segraren Valle Mäkelä och tvåan Daniel Clarke ifrån övriga fältet.

- Vi hade ändrat lite i fjädringen och allt kändes jättebra. Men med två eller tre varv kvar kom det upp ett felmeddelande i displayen. Batteriet fick ingen ström och vi har inte lokaliserat felet än, sade Hohenthal på söndagskvällen.

Han tog dock bilen i mål på en sjätteplats.

- Utan försprånget som vi tre hade skapat hade jag rasat mer, så jag får känna mig relativt nöjd med andra loppet ändå, avslutar Sebastian Hohenthal.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons