Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det våras för Marcus

Annons

I lördags blev Ljungqvist sexa i E3 Prijs Vlaanderen och igår cyklade Marcus in som femma i Brabantse Pijl.

-Det är tveklöst två av mina bästa resultat på väldigt länge. Och det känns extra roligt med tanke på att det här är tävlingar som jag verkligen gillar, lite speciella men mycket tuffa och mycket roliga.

Och det är att vara bra just i de stora vårtävlingarna som är Marcus Ljungqvists första stora uppgift i CSC.

I lördags satt Marcus med i en grupp bakom slutsegraren Tom Boonen som kom loss i en utbrytning med Alessandro Ballan och åkte in som sexa 1,42 efter den belgiske spurtraketen som valde en för honom ovanlig väg till segerplatsen.

Och igår gick det ännu bättre för Faluåkaren som i år kör för danska CSC.

-Jag är faktiskt lite förvånad med tanke på att jag kände mig ganska stel och sliten efter lördagstävlingen, säger Marcus som åkte i mål som femma.

Fyra åkare, bland dem Ljungqvists holländske stallkompis Karsten Kroon, kom till sist loss och Kroon blev tvåa efter spanjoren Oscar Freire Gomez från Rabobank.

Drygt en halvminut bakom de fyra i topp vann Marcus sedan sprinten om femteplatsen före bland andra spurtraketen Erik Zabel.

-Jag är självklart nöjd och det är ännu roligare att hela laget fungerar så bra som det gör nu, tyckte Ljungqvist när han igår kväll satt på en belgisk flygplats och väntade på att flyga "hem" till Italien.

En extra klapp på axeln av stallchefen blev det naturligtvis också.

Att vårformen kommit är naturligtvis extra roligt med tanke på att det nästa helg handlar om en av de tävlingar som Marcus Ljungqvist gillar bäst av alla vårens klassiker: Flandern Runt.

-Det är en väldigt speciell och mycket rolig tävling som jag kom på 20:e plats ifjol.

Helgen därpå är det dags för Paris-Roubaix innan några veckors vila väntar för förra årets VM-fyra. Och han har en liten dröm:

-Tänk om det ligger kvar så mycket snö så jag rent av kan få åka lite skidor när jag kommer hem till Falun. Det vore toppenkul.

Men innan dess ska han visa att hans vårform i cykelsadeln är den bästa på flera år.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons