Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var rätt beslut"

/

– Det här var ett svårt och tungt beslut, men ett rätt beslut.
Det säger Mora IK:s ordförande Torsten Kjellgren om beslutet att ge tränaren Harald Lückner sparken.

Annons

Tränarkarusellen har snurrat snabbt den här säsongen. Först fick Bobo Simensen lämna Almtuna, sedan Per Djoos Sundsvall, för ett par veckor sedan var det Leksand som kickade Christer Olsson och Niklas Eriksson. För några dagar sedan var det Malmö som gav Leif "Strumpan" Strömberg foten, Och i går var det alltså Harald Lückners tur att få lämna.

– Det här var ett gemensamt beslut mellan styrelsen och klubbdirektören (Peter Hermodsson), säger ordförande Torsten Kjellgren.

Har spelarna varit inblandande i det här beslutet?

– Jag kan varken svara ja eller nej på den frågan. Men vi jobbar som en professionell klubb och då måste vi se till helheten, säger Kjellgren men tillägger:

– Klart att spelarna varit med, de är ju anställda och påverkar ett sånt här beslut. Vi har pratat med dem enskilt och i grupp.

Harald Lückner var inne på sin fjärde säsong i Mora IK, den klubb han förde till Elitserien 2004, sedan han 2008 kom tillbaka efter ett par säsonger i Modo, där han förövrigt blev svensk mästare.

Blev det en säsong för mycket med Harald Lückner i Mora?

– Det vill jag inte svara på. Harald har gjort mycket för den här föreningen, men det här beslutet var rätt. Nu får vi dra lärdom av det här. Jag tror på kontinuitet och vi måste jobba långsiktigt. Vi är inte kända för att sparka tränare, säger Torsten Kjellgren.

Det här var den tredje tränaren som fick sparken från Mora sedan 2008. Först var det Magnus Arvedson, sedan Per Djoos och nu Harald Lückner.

Mer läsning

Annons